LDODK pakt de Jan Mulder beker

Na vier jaar is de Jan Mulder beker weer in bezit van LDODK/Rinsma Modeplein. Het Groningse Nic. werd in de finale in Garyp woensdag met 17-16 verslagen.

Het publiek kreeg op de velden van de jubilerende vereniging Vlug & Vaardig niet waar het voor gekomen was. Hoogstaand korfbal was het niet, spannend werd het uiteindelijk wel.

Nic. speelt in de veldcompetitie twee klassen lager dan LDODK, maar dat verschil was woensdag niet te zien. Met de start was niet zoveel mis. LDODK liep uit naar 6-3. Op 6-4 miste Esmee van Veen een strafworp en daarna was het de scherpte helemaal weg. LDODK had het geluk dat het Nic. in deze fase van de wedstrijd ook niet lukte om te scoren. Beide ploegen gingen met een 8-6 stand naar de kleedkamers nadat Nic. net voor rust nog een strafworp had gemist.

LDODK begon de tweede helft goed en liep snel uit naar 13-6, een gat van zeven punten leek voldoende, maar dat was het niet. Beide ploegen misten een strafworp en vanaf 14-7 kwam Nic. stapje voor stapje dichterbij.

Op 15-11 miste Nic. opnieuw vanaf de stip, maar op 15-15 stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Op dat moment waren er nog zeven minuten te spelen en leek Nic. er helemaal klaar voor om de overwinning binnen te halen.

Het werd echter 16-15 voor LDODK, een vrije bal bracht Nic. daarna weer langszij. Marloes Frieswijk maakte uiteindelijk de bevrijdende en beslissende treffer: 17-16. In de laatste minuut van de wedstrijd en daarmee haar laatste minuut in het LDODK-shirt. Frieswijk keert zoals bekend volgend seizoen terug naar SCO.

Spelers en begeleiding: gefeliciteerd met deze prijs!