TOP 2 FLIKT HET WEER: KNAPPE WINST OP LDODK 2: 24-26 (19-14)

Korfballen – plezier – scherp starten - 2 punten, het liefst in die volgorde, zo spraken ze af in de voorbespreking. Wellicht had LDODK/Rinsma Modeplein het scherp starten ook afgesproken, want in de eerste helft leek het alsof we naar een herhaling van een wedstrijd zaten te kijken en wel de thuiswedstrijd tegen LDODK. 

Wederom met een ongekend hoog percentage bij met name de heren van LDODK werd TOP/SolarCompeet totaal overdonderd en voordat de klok 2 minuten verder was, stond er al een 3-0 op het scorebord. Nogal onder de indruk lukte er in de beginfase weinig bij TOP en de aanvallen duurden vaak niet langer dan 1 schot. Zo liep LDODK in no-time uit naar 12-6, waarbij Feiko de Vreede ongetwijfeld heel te Vreede zal zijn geweest, want hij had er toen al 5 gemaakt. Hij zou de eerste helft eindigen met een ongekend percentage en al 9 (!) goals. Op de bank werd naarstig nagedacht hoe we hem konden stoppen. Gelukkig hadden wij in Thimo en Bjarne twee spelers die ook regelmatig scoorden zodat de achterstand niet te ver opliep, want dat was eigenlijk het enige wat de ploeg in de eerste helft kon doen. Net voor rust bepaalde Linda de ruststand op een niet onoverbrugbare 19-14.

 

Na rust was er 1 probleem opgelost, Feiko verscheen niet meer binnen de lijnen. Toch liep de voorsprong voor LDODK nog op tot 22-15, maar toen ..., toen gebeurde het. We begonnen met wisselen en dat pakte heel goed uit. Wessel kwam het veld in en scoorde gelijk. Vervolgens Bjarne (2), Mart(2) en Thomas, zomaar 6 goals op rij en de achterstand was nog maar 1 doelpunt: 22-21. De ploeg toonde een enorme werklust en door het veranderende spel, niet zozeer door de goals want die volgden daaruit, zoals onze analyticus Wouter het zo mooi verwoordde, kwam TOP in een flow. En zo mooi, TOP nam het initiatief volledig over, dit was dus duidelijk geen herhaling meer, maar een heerlijke live wedstrijd waar we naar zaten te kijken. Thimo werd even naar de kant gehaald, had een moment van rust, maakte een sanitaire stop, liep even warm en kwam bij 23-21 het veld weer in. Hij scoorde gelijk de 23-22 en 23-23. Dit was voor het eerst dat TOP op gelijke hoogte kwam met nog 7 minuten op de klok. Vervelende en onnodige overtredingen ontsierde een beetje de laatste fase van de wedstrijd. De ultieme wraak op een overtreding op Bjarne, die een fantastische wedstrijd speelde, was de benutte vrije bal door Thomas. De eerste voorsprong was een feit met nog 5 minuten op de klok. Fenna kwam in het veld en had nog een paar belangrijke onderscheppingen. TOP speelde als 1 team en had 1 taak en dat was deze wedstrijd winnend afsluiten en dat gebeurde ook. Thomas, ook lekker dwingend spelend scoorde de 23-25 en de 24-26 en het slotakkoord was voor Wessel die een prima invalbeurt had.

De coach had na afloop eigenlijk maar 1 woord voor deze knappe prestatie: “TROTS” en daar sluit ik me graag bij aan.

 

Annabel, Hilde en Dick, hartstikke bedankt dat jullie je eigen wedstrijd wilden opgeven om reserve te staan!!

En TOP-publiek, bedankt voor jullie steun, mooi dat er zoveel supporters waren.

 

Doelpunten: Thimo (7), Thomas (6), Bjarne (5), Mart (3), Wessel (2), Linda, Tessa, Demi eenmaal

Kruimelpad