DVO/Accountor 2 met goede start het nieuwe jaar in! (7-1-2017)

Het was weer zo’n zaterdag… DVO/Accountor moet naar het hoge noorden en de temperatuur zakt gelijk weer onder het vriespunt. Alle strooiwagens in den landen waren uitgerukt en de meeste jeugdwedstrijden waren afgelast. Desondanks reist de DVO-selectie, toch wel een half uurtje eerder dan gepland, in colonne naar het plaatsje Gorredijk in Friesland. Daar moet het dan ook gaan gebeuren voor de reserves van DVO tegen LDODK/Rinsma Fashion.

Met een goede trainingsweek achter de rug, de vuurwerkdampen weer opgetrokken en de nieuwjaarswensen weer uitgedeeld, begint de wedstrijd in Gorredijk voortvarend.  Het is DVO dan ook die het eerste doelpunt van het nieuwe jaar laat bijschrijven. DVO heeft een goede start doordat het verdedigend de zaken op orde heeft en de eerste paar aanvallen gemakkelijk de korf weet te vinden. Toch blijft LDODK mee scoren en weten zij elke keer een gaatje te vinden in de verdediging van DVO. Dit resulteert dan ook in het feit dat beide ploegen de korf om en om weten te vinden. Zo is er een gelijkopgaande strijd bezig tussen de beide reserveteams. Beiden zijn erop gebrand om de eerste punten van het nieuwe jaar op hun lijstje bij te schrijven. Toch is het DVO dat de grip op de tegenstander iets aan het kwijt raken is. Een heer van LDODK weet de ploeg uit Gorredijk op sleeptouw te nemen. Hierdoor is het gat tussen beide ploegen bij rust klein: 13-14.

Voor DVO is het in de tweede helft dan ook zaak om meer grip te krijgen in de verdediging. Aanvallend moet het vizier scherp blijven en het verschil gemaakt gaan worden. Deze drive is dan ook terug te zien in het spel van DVO. Er wordt met vertrouwen geschoten en voor elkaar gewerkt. Dit resulteert er dan ook in dat er een gat ontstaat in het voordeel van DVO. Langzaamaan stopt de doelpuntenmachine aan de kant van LDODK en kan DVO de wedstrijd naar zich toetrekken. Zo komt er een goede 24-31 op het scorebord en zijn de eerste 2 punten van het nieuwe jaar een feit. De rest van de avond bracht ons nog meer vreugde toen ook DVO 1 de punten binnen wist te slepen. Een goede start van het nieuwe jaar voor DVO!

Kruimelpad