LDODK 2 wint het pkkt toernooi in Burgum.

meer foto op https://www.oypo.nl/8506C8D80211A980


Bij de strijd tussen de hoofdmachten waren het in de eerste wedstrijd DOW/Wêz-Handich 1 en V en V 1 die tegen elkaar aan traden. De ploeg uit Garyp had moeite om aansluiting te houden met de ploeg uit Eastermar. De overwinning kwam voor Eastermar geen moment echt in gevaar en ze wonnen met 19-14. In de tweede ronde Quick’21 1 tegen LDODK/Rinsma Fashion 2. Quick ’21 kon na een 20 minuten het hogere spel tempo van LDODK 2 niet meer bijbenen.

De wedstrijd eindigde in 828 in het voordeel van de Gorredijksters. De verliezersronde tussen V en V en de Quick ’21 werd een spannende wedstrijd die gelijk opging. In de eindfase was het toch de Quick ‘21 dat aan het langste eind trok en wisten te winnen met 12-13. De finale dus tussen DOW/Wêz-Handich en LDODK/Rinsma Fashion. LDODK geldt natuurlijk als favoriet, een team welke drie keer in de week traint en oogt als een geoliede machine. Echter DOW/Wêz-Handich wist goed te verdedigen en bleef ook scoren, LDODK/Rinsma Fashion 2 kreeg de trofee niet cadeau. In het slot van de wedstrijd trok LDODK 2 een gat en besliste met 10-16 de wedstrijd. LDODK/Rinsma Fashion 2 wint het Tytsjerksteradiel toernooi en krijgt de Bertus Hoogland bokaal uit handen van mede organisator Henk de Haan uitgereikt.

Ook het eerste team van ldodk speelde op dit toernooi.

Voor de inmiddels vol gestroomde tribunes van de Westermar mochten de jeugd van DOW en de Wâlden de beide teams van LDODK/Rinsma Fashion en de Wâlden naar het veld begeleiden. LDODK/Rinsma Fashion mistte deze wedstrijd hun voorman Erwin Zwart, hij komt momenteel uit voor Oranje op het EK. De wedstrijd werd geleid door Ritske Kleinhuis en zijn assistent Johan Abma. In een wedstrijd die niet het spektakel gaf waar vooraf op gehoopt was, won LDODK riant met 37 – 18.

Een mooie promotie dag voor het korfbal in met name onze regio aan de start van het nieuwe korfbal zaal seizoen.

Kruimelpad