Om 13.00 uur ging de zon schijnen en begonnen de tweede teams van Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Fashion aan hun duel. Een blik op de ranglijst liet zien dat dit een belangrijk duel was voor beide teams. Winst voor Fortuna/Delta Logistiek betekende aansluiting met de subtop en winst voor LDODK hield in dat beide teams op gelijke hoogte kwamen in de onderste regionen van de reserve Ereklasse.
 
De eerste score was voor de gasten uit Gorredijk en al snel ontstond een gelijkopgaand en spannend duel. Geen van beide teams wist een serieus gat te slaan en tot aan de rust was het stuivertje wisselen, 9-10 voorsprong voor LDODK bij rust.
 
Ook na rust bleef het een spannend duel. Beide coaches probeerden met verschillende wissels een gaatje te forceren maar de teams bleven elkaar in evenwicht houden. Jord Bezemer schoot de thuisploeg weer op gelijke hoogte, 16-16 en een spannende slotfase brak aan. Invalster uit de A1, Michelle in ’t Veen, besliste uiteindelijk het duel met haar score in de laatste minuut, 19-17. Het slotakkoord van de Friezen was uiteindelijk voor de statistieken: 19-18. Een belangrijke overwinning voor de Fortuna/Delta Logistiek-reserves die zo met een goed gevoel de zaalvoorbereiding gaan starten.

Kruimelpad