Halverwege de wedstrijd zat het er voor LDODK 2 nog in, maar in de tweede helft was DVO 2 de bovenliggende partij. Met een 16-10 eindstand ging de Nederlandse veldtitel voor reserveteams naar Bennekom.

Beide ploegen hielden elkaar vrijdagavond in Kudelstaart in de eerste helft aardig in evenwicht. Onder de rook van Schiphol waren de doelpunten aanvankelijk duur. Halverwege de eerste helft gaf het scorebord 3-3 aan. LDODK begon sterk. Veel rebounds en een hoog tempo leidden tot de nodige kansen, maar dus weinig doelpunten. Vanaf 4-4 liep het ook bij DVO iets soepeler. In een minuut tijd kwamen de Bennekommers van afstand en vanaf de strafworpstip op 6-4. Na een lange aanval maakte Marvin Piepers op slag van rust 6-5.

Na rust kwam DVO op 7-5. Rien van der Laan maakte direct daarna via een vrije bal 7-6, waarna Martijn Zwart vanaf de stip de gelijkmaker kon maken. Dat deed hij echter niet. Gelukkig kreeg hij in dezelfde aanval opnieuw de kans vanaf de stip. Dit keer lukte het wel: 7-7. Dit was de laatste keer dat beide ploegen op gelijke hoogte zouden staan.

In de daaropvolgende aanval maakte DVO 8-7. Van 9-7 werd het 9-8, maar direct daarna maakte DVO 10-8. In de daarop volgende fase probeerde LDODK van alles, maar lukt het niet om dichter bij te komen. Hessel Waninge miste een stip en dus de kans om op één verschil te komen, waarna DVO het gat op drie punten bracht.

Voor DVO was het daarna vooral een kwestie van LDODK laten uitrazen en zelf puntjes meepikken. De vermoeidheid sloeg toe, DVO liep langzaam maar zeker uit. Terecht dat de titel naar Bennekom gaat al is de 16-10 uitslag misschien iets geflatteerd, zo groot was het krachtverschil niet. Maar tien doelpunten in een finale maken is te weinig.

Aan LDODK-kant was er teleurstelling, maar ook het besef dat de ploeg na een moeizaam zaalseizoen een bijzonder tweede deel van het veldseizoen had gespeeld. Wie in de zaal had voorspeld dat LDODK 2 in de veldfinale zou staan, was waarschijnlijk hard uitgelachen.

De veldfinale van LDODK 2 betekende ook het afscheid van drie spelers. Rien van der Laan en Annick Koning stoppen met korfbal. Kristien Wijma keert volgend seizoen terug bij haar oude vereniging Flamingo’s.

Ook trainer/coach John Jonker vertrekt bij LDODK. Hij is volgend seizoen de hoofdcoach bij Mid-Fryslân. Alle vier kregen ze eerder bij de laatste thuiswedstrijd al bloemen uitgereikt.

LDODK dankt Rien, Kristien, Annick en John voor hun inzet bij LDODK en wenst hen voor de toekomst.